Hej allesammas !

Välkommen till min sida. Här skall jag ventilera mina idéer om ett bättre Sverige. Och förklara vilka orsaker jag tror det är till att det inte är riktigt bra nu.

Skriv gärna en kommentar själv. Eller presentera en egen idé.

Advertisements

5 Responses to “Hej allesammas !”

 1. Mr WordPress Says:

  Hi, this is a comment.
  To delete a comment, just log in, and view the posts’ comments, there you will have the option to edit or delete them.

 2. soli01 Says:

  Hej!
  Visst är det bra på många sätt nu när det går bra för Sverige. Det finns alltid en baksida också och det är att vissa kommer i kläm, men det senaste som konjunkturinstitutet rapporterade i dag så beror mycket på den nya regeringen! Vi får hoppas, att de åtgärder som vidtagits för få de som stått utanför arbetsmarknaden också nu upplevs som bra även för berörda.

 3. budkavlen Says:

  Hej Soli01 !

  Det är roligt att du hittat hit. (Hur gjorde du det, förresten ?)

  Men för närvarande har jag så många evenemang i släkten att jag har svårt att göra denna bloggen rättvisa.

  Att det går bra för Sverige nu är till en liten del den nya regeringens förtjänst. Den viktigaste faktorn är den historiskt längsta högkonjunkturen. Den beror i sin tur på att fler “arbetare” än någonsin på kort tid fått del av globaliseringens handel, med jobb, investeringar och internationella kontakter som följd. Fler än någonsin tidigare i historien lyfts nu från usel nöd till en mänsklig tillvaro. Främst i Kina, Indien och övriga länder i Ost-Asien.

  Men det ger oss bara en kort respit. Under sosseregimen har vi fått så många strukturella fel inbyggda i vårt “system” att vi är handikappade, när asiaterna lärt sig hur vi gör det vi kan ta betalt för än så länge.

  Sverige måste vändas helt om när det gäller attityderna till företagande och brottslighet.

  Kom med förslag hur det skall gå till.

 4. soli01 Says:

  budkavlen-nej så heter du givetvis inte-själv heter jag Sören, lite dansk anknytning när det gäller namnet-haj.

  Inga problem att komma in på din sida -jag klickade bara på “budkavlen” på CB.s sida-till höger”senaste kommentarerna” och vips var jag här.
  Jag återkommer med förslag och tankar kring vår nya regering som tydligen vänt upp och ner på mycket bråte. Trevligt när det händer saker-sossarna hade stelat på grund av allt för långt maktinnehav och det var en välsignelse att det upphörde. Svågerpolitiken var förödande-har många exempel på detta!
  Ha de-säger som Josef
  /Sören

 5. budkavlen Says:

  Hej Sören !

  Trevligt att du vill vara med !

  Jag ser fram emot en intelligent diskussion om ett bättre land.

  Socialdemokratin erövrades ju eftersom av karriärsugna strebers, som inte hade så mycket till övers för gamla tiders anständiga ideal. Idag har den blivit en apparat för nomenklaturans försörjande.

  Deras övertro på politikens förmåga har distorterat det politiska systemet, så att det inte fungerar längre. De har haft politiken till att ta på sig ansvar för precis allt i samhället, vilket den inte kan klara. Den har blivit så överbelastad att politikerna idag inte har rimliga möjligheter att riktigt förstå vad de beslutar om.

  Det har allvarligt påverkat även de borgerliga partierna. Den värsta följden är att politiken kommit att handla så mycket om intrigerna och teknikaliteterna att bara de som håller på med det på heltid tar sig fram i organisationerna. D.v.s. ungdomsförbundare utan minsta kontakt med riktigt arbete.

  Även de borgerliga partierna styrs nu av sådana, bland vilka du också finner karrirärsugna strebers, som inte förstår grunderna i samhällets funktion.

  Vi måste ändra förutsättningarna för politiken, så att erfaret folk från alla hörn av samhället finner det meningsfullt att äna sig åt politik några år av sitt liv.

  Varje steg vi tar måste gå i den riktningen. Hur får vi politikerna att göra det ?

  Har du förslag ?

  Förresten, är du så van med WordPress att du begriper hur man skapar nya kategorier ? Jag har försökt flera gånger, men det vill sig inte. Så här seriösa samtal bör ju inte sparas under “uncategorized” .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: